sobota 21. dubna 2012

Sportovní hodinky


Hodinky současnosti se ubírají různými směry. Klasické hodinky se snaží popřít vědecký pokrok a neustále se snaží klást důraz na důsledné mechanické práci hodinek. Takové hodinky jsou skutečným mistrovstvím dílem mistra hodináře. Jedná se pak právě o tyto hodinky, které nejčastěji dosahují závratné ceny, protože lidský um spojený s lidskou zručností je často k nezaplacení.


Dalším typem hodinek, které se neřídí zvyklosti a tradicí hodinářství využívají naplno technický a technologický pokrok na různé své funkce. Moderní hodinky už dávno neslouží jenom pro potřebu měření času. V dnešních dnech můžeme spíše hovořit o chronometrech, tedy o hodinkách, které kromě klasické funkci měření času obsahují i stopky, budík a mnohé další funkce.


Sportovní hodinky Cassio
Sportovní hodinky se právem řadí mezi ten typ hodinek, které právě nejvíce využívají světový vědecký progres. Sportovní hodinky se samozřejmě neobejdou bez stopek, ale to není ani zdaleka vše, co právě takovéto hodinky dokáží. Nejnovější typy sportovních hodinek obsahují i výškoměr, který nachází své věrné fanoušky mezi vášnivými turisty a nebo nebojácnými horolezci. Sportovní hodinky zpravidla obsahují i teploměr, či dokonce měřič frekvence tepů srdce. Mezi základní předpoklad sportovních hodinek samozřejmě patří i vodotěsnost. S tou právě souvisí speciální typ sportovních hodinek - potápěčské hodinky, které jsou vodotěsné až do stovek metrů.


Poměrně nedávnou novinkou je integrace hodinek s GPS navigací. Toto řešení je opět mimořádně užitečné pro turisty a horolezce, sejde se však všem.

1 komentář:

  1. Já dlouhá léta nosil taková sportovní Casia a nedal jsem na ně dopustit. Bohužel ty hodinky už byly v dost špatném stavu, takže už je nenosím. Nicméně asi před týdnem jsem se nechal zlákat a koupil si takový ten fitness náramek, konkrétně Xiaomi Mi Band 7. Musím říct, že na sportování je to mnohem lepší. Hlavně ty chytré funkce jsou vážně super.

    OdpovědětVymazat